Välkommen till Umeå Java User Group, en grupp för alla som är intresserade av java och angränsande ämnen. Vi träffas andra tisdagen 18.00 varje månad.

  1. JUG-mötena handlar om nätverkande framför sälj och rekrytering

  2. JUG präglas av individer framför företag

  3. JUG handlar om kunskapsutbyte framför envägsinlärning


Låter det här intresant anmäl dig till vår meetup eller maila oss.

tisdag 11 oktober 2011

Välbesökt DDD-träff

Patrik Fredrikssons intro till Domain Driven Design var mycket uppskattat. Ca 40 personer samlades på Tieto för att käka Pizza och lyssna till Patriks lysande presentation. Det var tydligt att flera i publiken hade nosat på DDD tidigare.
Patrik rekommenderade de som bara kommit halvvägs i DDD-boken av Eric Evans att läsa även andra halven som innehåller en hel del matnyttigt, och minst två i publiken kände sig träffade :)
Vi hade en hel del intressanta diskussioner, bland annat diskuterades domänobjektens språk, engelska eller svenska. Någon nämnde att i ett icke nämnt system där man valt engelska som domänspråk fanns klassen AdultEducation, vilket kanske för tankarna till annat än komvux.
Andra hade med framgång kört svenska utan åäö. Kan dock bli problematiskt vid outsourcing till indien. Men för de som läst andra delen av boken så bör man fokusera på kärnverksamhetens objekt och kärnverksamheten är nog inte så lämplig att outsourca.

Infotech skrev om träffen här: http://www.infotechumea.se/lyckat-om-domandriven-design

Avslutningsvis fick Patrik en tröja som vi hoppas dyker upp på bild och i något annat sammanhang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar