Välkommen till Umeå Java User Group, en grupp för alla som är intresserade av java och angränsande ämnen. Vi träffas andra tisdagen 18.00 varje månad.

  1. JUG-mötena handlar om nätverkande framför sälj och rekrytering

  2. JUG präglas av individer framför företag

  3. JUG handlar om kunskapsutbyte framför envägsinlärning


Låter det här intresant anmäl dig till vår meetup eller maila oss.

torsdag 23 februari 2012

Eftersnack: Java EE/Glassfish workshop med Arun Gupta

Ca 30 personer kom och lyssnade på Arun Gupta när han gick igenom hur man bygger en webapplikation från scratch med Java EE6 i NetBeans och löpande deploy:ar den i Glassfish. Vi fick bland annat:
- generera entiteter från databasschema
- skapa EJB som ansvarar för entitets-access.
- skapa en enkel servlet som använde EJB:n ovan för att skriva ut entiteter.
- använda JSF och facelets för att skriva ut entiteter snyggt.

Workshop:en var klart uppskattad. Tempot var högt, men de flesta stannade en timme extra, så energi och intresse fanns det gott om. Ett citat som jag tyckte var lite kul var någon som sa ungefär att "såhär celebert besök har vi inte haft sedan Linus Torvalds var här 1998" (med reservation för att både ordval och årtal kan vara fel :)

Mer detaljer kan du läsa på Arun Gupta:s blogg där länk till pdf med labben också finns, samt betraktelser om att besöka ett vintrigt Umeå. Infotech besökte oss också och skrev en artikel
Att ta med Arun på en skidtur var grymt kul både för honom och mig, jag hoppas att vi kan locka fler internationella talare till Umeå framöver.

Några bilder från infotechs artikel:

Arun Gupta
Java-evangelisten Arun Gupta, i mitten, tillsammans med arrangörerna Jonas Andersson och Mattias Sällström från Umeå Java Group.

Arun Gupta
Mycket road visade Arun Gupta hur han under dagen prövat längdskidåkning för första gången i sitt liv. Ett äventyr för en Java-evangelist från San Fransisco.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar